Jung Coach
Jung Coach
Vruchten van een lange zoektocht terug naar echtheid hebben me mijn levensweg (terug)geven. Ik ben een archeoloog van de menselijke diepten, haar schoonheden en haar werkzaamheid in het dagelijkse leven en -werk.
Mijn eigen terugreis is jaren geleden begonnen en verwoord in het volgende gedicht uit 1999.

Fluister zacht
Fluister mijn naam,
zodat ik niet vlucht.
Roep mij bij mijn naam,
roep mij door mijn muur
van de andere kant,
zodat het zachte
zingen mij ontroert.
Fluister mijn naam,
zodat ik kan horen!    


Op deze zoektocht terug zijn vele dromen als hulp gegeven. De droom hieronder geeft duiding van wie ik hier ben en mijn werk in de wereld.

k sta op een weg in een dorp, een kar met paard rijdt voorbij. Op de kar staat een man in witte kledij. Iedereen beweegt zich om de kar heen, in het verlangen als om iets te krijgen. Ik sta verder weg naar dit schouwspel te kijken. De man nu werpt onverwachts juist iets naar mij!!??…Ik vang het met mijn rechterhand, ik open mijn hand en bekijk hem, het blijkt een gouden munt te zijn, “Christophorus” is de naam. Ik stop de munt in mijn rechter broekzak en broed, “dit zal het wel zijn, wat moet ik hiermee, en die anderen dan?”…Vervolgens gooit de man op de kar nog weer volkomen onverwachts weer iets naar mij toe. Ik had toch immers al iets gekregen. Weer handig vang ik het op als in een impuls, weer met mijn rechterhand. Als ik mijn hand weer open blijkt weer een gouden munt te zijn. Ik bekijk hem. Als beeldenaar nu een herder met hoed en houten staf, de naam “Helvetia” klinkt hierbij.

Deze droom is voor mij de kern van Jung coach. De godin Helvetia staat wel voor Zwitserland, Minerva, vrijheid. Voor mij heeft dit talent te maken met het innerlijke goud dat een ieder gekregen heeft en de echte vrijheid die ontstaat door je talent te leven, gewoon in je werk. Zoals de Zwitsers met geld in de wereld bezig zijn, zo ben ik bezig met dat innerlijke goud of talent van mensen en haar inzet in de gewone wereld, in het werk. Kennelijk heb ik zelf een talent gekregen om dit naar anderen terug te mogen spiegelen en daardoor kostbaarheid te vermeerderen.

Jung coach is voor mij het werk om de opbrengsten van een lange persoonlijke zoektocht terug te geven aan anderen en de wereld, aan U persoonlijk? Tenslotte weet je of je iets kunt of niet, door het gewoon te doen, te zelf ervaren; dat leven makkelijker en echter kan, in je eigen flow en op je eigen unieke wijze.